رشته کامپیوتر یکی از پرطرفدارترین رشتههای فنی در هنرستان است. دانشآموزان پایه نهم در صورت داشتن حداقل معدل لازم میتوانند در این رشته ادامه تحصیل دهند. اما برای انتخاب این رشته چه درسهایی باید خوب باشد؟ معدل لازم برای رشته کامپیوتر نهم چند است و این رشته چه درسهایی دارد؟ اگر شما هم علاقهمند هستید کامپیوتر فنی را به عنوان رشته تحصیلی خود انتخاب کنید با ما همراه باشید تا به این سوالات پاسخ دهیم.
برای رشته کامپیوتر معدل باید چند باشد؟
برخی دانشآموزان که به دروس حفظی علاقهای ندارند ترجیح میدهند از همان دوران متوسطه به جای تحصیل در رشتههای نظری وارد هنرستانهای فنی و حرفهای شوند. رشته کامپیوتر یکی از رشتههای فنی و حرفهای است که دانشآموزان در صورت داشتن معدل و نمرات لازم میتوانند در آن ادامه تحصیل دهند.
حداقل معدل لازم برای رشته کامپیوتر نهم، 12 است. همچنین یکی دیگر از شروط پذیرش در این رشته این است که مجموع نمرات سه درس علوم تجربی، ریاضی و کار و فناوری نباید کمتر از 30 باشد. این نمرات بدون ضریب محاسبه میشوند. البته ممکن است شرط حداقل معدل لازم با توجه به مدارس و استان کمی متفاوت باشد. بنابراین برای آگاهی دقیق از شرایط پذیرش این رشته بهتر است هر فرد به سازمان برنامهریزی آموزشی شهر موردنظر خود مراجعه کند.
نمرات قبولی دروس برای انتخاب رشته کامپیوتر نهم
برای انتخاب رشته کامپیوتر در پایه نهم دانشآموزان باید حداقل نمره لازم را در دروس اختصاصی کسب کنند. نحوه محاسبه حداقل نمره لازم به این شکل است که دروس تخصصی پایه نهم با ضریب 3 و پایه هشتم و هفتم با ضریب 1 محاسبه میشوند. بنابراین دانشآموزان پایه نهم باید نهایت تلاش خود را به کار ببرند تا نمرات بالایی بگیرند. حداقل نمره لازم برای انتخاب رشته کامپیوتر در هنرستانهای فنی و حرفهای به شرح زیر است:
- ریاضی: 10
- علوم: 10
- کار و فناوری: 12
- هنر: 12
همچنین حداقل نمرات لازم برای پذیرش دانشآموزان در هنرستانهای کار و دانش شامل موارد زیر هستند:
- ریاضی: 10
- کار و فناوری: 12
- هنر: 12
رشته کامپیوتر چه درس هایی دارد؟
درسهای رشته کامپیوتر عبارتند از:
- ریاضی و ریاضی مهندسی
- مبانی کامپیوتر و برنامهسازی
- آزمایشگاه کامپیوتر
- معادلات دیفرانسیل
- برنامه سازی پیشرفته
- آمار و احتمالات
- ریاضی مهندسی
- ساختمانهای گسسته
- مدارهای الکتریکی
- ساختمان دادهها
- زبان ماشین و برنامه سازی سیستم
- مدارهای منطقی
- طراحی الگوریتم
- مدارهای الکترونیکی
- طراحی زبانهای برنامه سازی
- ریز پردازندهها
- معماری کامپیوتر
- شبکههای کامپیوتر
- سیستمهای عامل
البته برخی از دروس رشته کامپیوتر در هنرستان با توجه به زیرشاخهای که دانشآموزان انتخاب میکنند متفاوت هستند.
سخن پایانی
با توجه به این که پایه نهم از مهمترین مراحل تحصیلی دانشآموزان است و به نوعی آینده شغلی آنها را تعیین میکند ضروری است دانشآموزان در این مقطع تلاش بیشتری برای کسب نمرات بالا داشته باشند. با کسب نمرات و معدل بالا آنها شانس پذیرش در رشتهها و مدارس دلخواهشان را پیدا میکنند. همانطور که گفته شد حداقل معدل لازم برای رشته کامپیوتر نهم، 12 است اما برخی مدارس نمرات بالاتری را برای پذیرش دانشآموزان در نظر میگیرند.
هنوز دیدگاهی ارسال نشده است