بهداشت عمومی دانشگاه آزاد بدون کنکور

زمان مورد نیاز برای مطالعه 5 دقیقه

بهداشت عمومی یکی از زیر گروه‌های رشته تجربی است. رشته بهداشت عمومی زیر نظر وزارت بهداشت، درمان و آموز کشور و در دانشگاه‌های علوم پزشکی ارائه می‌شود. شما می‌توانید در مقاطع مختلفی از این رشته مانند کاردانی، کارشناسی به‌صورت پیوسته یا ناپیوسته و نهایتاً مقطع دکتری حرفه‌ای تحصیل کنید. در ادامه با کنکورچی همراه شوید تا رشته بهداشت عمومی دانشگاه آزاد بدون کنکور را بررسی کنیم.

رشته بهداشت عمومی بدون کنکور

امروزه به دلیل رقابت سنگینی که در کنکور تجربی وجود دارد و تعداد بالای متقاضیان در این رشته نسبت به سایر گروه‌های آزمایشی، بسیاری از افراد به دنبال قبولی در رشته‌های بدون کنکور هستند و ترجیح می‌دهند بر اساس معدل و سوابق تحصیلی که دارند انتخاب رشته کنند. دانشگاه آزاد اسلامی برخی از رشته‌های تحصیلی را به‌صورت بدون کنکور و بر اساس معدل در واحدهای مختلف ارائه می‌کند و در این رشته‌ها دانشجویان را پذیرش می‌کند.

رشته بهداشت عمومی یکی از زیرشاخه‌های رشته تجربی در دانشگاه است که در سال‌های اخیر موردتوجه داوطلبان رشته تجربی قرارگرفته است. شما با تحصیل در این رشته و دریافت مدرک معتبر از آن می‌توانید در زمینه‌های مختلفی مشغول به کار شوید. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا در ابتدا رشته بهداشت عمومی را معرفی کنیم و سپس به قبولی در این رشته بدون شرکت در کنکور بپردازیم.

آشنایی با رشته بهداشت عمومی

در رشته بهداشت عمومی دانشجویان اقدامات لازم جهت حفاظت سلامت و بهداشت در کل جامعه را می‌آموزند. هدف از ارائه شدن این رشته در دانشگاه تربیت نیروهایی است که بتوانند میزان سلامت را در جامعه ارتقا داده و بازسازی کنند و از بیماری‌ها و اقداماتی که به بهداشت جمعی آسیب میزند نیز جلوگیری کنند.

کارشناسی رشته بهداشت عمومی درواقع پایه و اساس رشته‌هایی مانند آموزش بهداشت، علوم تغذیه، مدیریت بهداشتی و اقتصاد بهداشت است. کارشناسان این رشته در مواردی مانند پایش سلامت کودکان، مراقبت‌های قبل و بعد از زایمان، آموزش پرسشگران سلامت، برنامه‌های بهداشت مدارس، خدمات تنظیم خانواده به خانوارها و تشکیل پرونده‌های آن‌ها مشغول به کار هستند.

واحدهای درسی رشته بهداشت عمومی

قبل از انتخاب رشته بهداشت عمومی برای ادامه تحصیل، باید به واحدهای درسی این رشته توجه داشته باشید. به‌طور معمول افراد رشته بهداشت عمومی را در مقاطعی مانند کاردانی تا کارشناسی پیوسته یا ناپیوسته ادامه می‌دهند و بعد از مشغول به کار می‌شوند. کاردانی رشته بهداشت عمومی در قالب دو گرایش بهداشت خانواده و بهداشت مبارزه با بیماری‌ها ارائه می‌شود و واحدهای درسی این دو رشته به شرح زیر هستند.

واحدهای درسی کاردانی بهداشت عمومی
نوع درس تعداد واحدها نام دروس
دروس عمومی 15 واحد فارسی عمومی، زبان خارجه، تربیت‌بدنی، اخلاق کاربردی، اندیشه اسلامی، وصایای امام، آشنایی با قرآن، تنظیم خانواده و جمعیت
دروس پایه 10 واحد فیزیک عمومی، شیمی عمومی، تشریح و فیزیولوژی، اصول و مبانی جامعه‌شناسی، روانشناسی و بهداشت روان، آمار حیاتی مقدماتی
دروس اصلی بهداشت خانواده: 14 واحد

مبارزی با بیماری‌ها: 16 واحد

کلیات پزشک بهداشت، کمک‌های اولیه، اصول تغذیه، فارماکولوژی، اصول و کلیات خدمات بهداشتی، میکروبیولوژی
دروس اختصاصی بهداشت خانواده: 20 واحد

مبارزی با بیماری‌ها: 18 واحد

اصول و کلیات اپیدمیولوژی، اصول بهداشت محیط، آموزش بهداشت و ارتباطات، برنامه ملی مبارزه با بیماری‌ها، اقدامات بهداشتی در شرایط اضطراری، مدیریت و نظارت مراکز بهداشتی، تکنولوژی آموزشی، اپیدمیولوژی بیماری‌های شایع در ایران، حشره‌شناسی پزشکی، بهداشت مواد غذایی، بهداشت حرفه‌ای

در مقطع کاردانی رشته بهداشت عمومی شما باید 12 واحد کارآموزی را بگذرانید. در ادامه واحدهای درسی همین رشته را در مقطع کارشناسی بررسی می‌کنیم:

واحدهای درسی کارشناسی بهداشت عمومی
نوع درس تعداد واحدها نام دروس
دروس عمومی 24 واحد مبانی نظری اسلام، اخلاق کاربردی (آیین زندگی)، انقلاب اسلامی، تاریخ و تمدن اسلامی، آشنایی با منابع اسلامی، فارسی عمومی، زبان خارجه، تربیت‌بدنی، اندیشه اسلامی
دروس پایه 32 واحد بیوفیزیک، بیوشیمی، تشریح و فیزولوژی، اصول و مبانی جامعه‌شناسی، آمار حیاتی، اصول و کلیات اپیدمیولوژی، اکولوژی انسانی و بهداشت بین‌الملل، توان‌بخشی و رفاه اجتماعی، کلیات پزشکی و بهداشت، اصول تغذیه، فارماکلوژی، مصون‌سازی فعال و انفعالی، اصول و کلیات خدمات بهداشتی، میکروب‌شناسی 1 (قارچ‌شناسی و انگل‌شناسی)، میکروب‌شناسی 2 (باکتری‌شناسی و ویروس‌شناسی)
دروس اختصاصی 60 واحد روانشناسی و بهداشت روان، بهداشت دهان و دندان، اقتصاد بهداشت، بهداشت دانش آموزان و مدارس، کاربرد کامپیوتر در تجزیه‌وتحلیل‌های داده‌های بهداشتی، نظام‌های سلامتی در ایران و جهان، بهداشت سالمندان، تکنولوژی آموزشی، اپیدمیولوژی بیماری‌های شایع در ایران، حشره‌شناسی پزشکی و مبارزه با ناقلین سموم آفت‌کش‌ها و کاربرد آن‌ها، برنامه‌های ملی مبارزه با بیماری‌های واگیر، بیماری‌های شایع کودکان و طرق پیشگیری از آن، برنامه ملی مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر و اپیدمیولوژی آن‌ها، بهداشت محیط 1 (آب)، بهداشت محیط 2 (فاضلاب و زباله)، بهداشت محیط 3 (مواد غذایی، مسکن، هوا و پرتو)، بهداشت حرفه‌ای، اصول مدیریت در خدمات بهداشتی، بهداشت روانی و اعتیاد، تغذیه کاربردی، بهداشت باروری، اصول برنامه‌ریزی بهداشتی، آموزش بهداشت و ارتباطات، بیماری‌های ارثی و مشاوره ژنتیکی، پاتولوژی جغرافیایی ایران، روش تحقیق در علوم بهداشتی، زبان تخصصی، اقدامات بهداشتی و کمک‌های اولیه در شرایط اضطراری

رشته بهداشت عمومی دانشگاه آزاد بدون کنکور

برخی از دانش آموزان به دنبال رشته‌هایی هستند که بدون شرکت در کنکور و کسب رتبه لازم برای آن‌ها بتوانند در آن رشته‌ها تحصیل کنند. رشته بهداشت عمومی دانشگاه آزاد نیز یکی از این رشته‌ها است. برای انتخاب رشته بهداشت عمومی دانشگاه آزاد بدون کنکور شما باید در مقطع کاردانی اگر آقا هستید، رشته مبارزه با بیماری‌ها و اگر خانم هستید، رشته بهداشت خانواده را انتخاب کنید تا بتوانید در مقطع بعدی رشته بهداشت عمومی را بدون کنکور ثبت‌نام کنید. برای کسب اطلاعات به‌روز و دقیق از ثبت‌نام بهداشت عمومی دانشگاه آزاد بدون کنکور و همچنین اطلاع از دانشگاه‌هایی که این رشته را بدون کنکور ارائه می‌دهند، با مشاوران و کارشناسان ما در کنکورچی در تماس باشید.

سخن پایانی

در این مقاله به بررسی رشته بهداشت عمومی و نحوه ثبت‌نام بهداشت عمومی دانشگاه آزاد بدون کنکور پرداختیم. رشته بهداشت عمومی به‌طورکلی به نظارت و ارتقا سطح بهداشت در جامعه می‌پردازد و شما با تحصیل در این رشته می‌توانید در موقعیت‌های شغلی متفاوتی مانند کارشناسی بهداشت عمومی، کارشناس آموزش بهداشت، اپیدمیولوژیست و… مشغول به کار شوید. برای اطلاع از شرایط پذیرش بدون کنکور این رشته با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

بیشتر بدانید:  نحوه محاسبه معدل پیام نور

درباره نویسنده

آخرین مطالب

فهرست مطالب

هنوز دیدگاهی ارسال نشده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید

صفحه اصلیسوالاتتلگرامارتباط با ما