قوانین دروس عمومی دانشگاه آزاد

زمان مورد نیاز برای مطالعه 5 دقیقه
قوانین دروس عمومی دانشگاه آزاد

انتخاب واحد در دانشگاه آزاد یکی از چالش‌هایی است که دانشجویان با آن روبه‌رو هستند. برای انتخاب واحد شما لازم است از تمامی قوانین و تبصره‌ها مطلع باشید تا بتوانید مطابق با این قوانین برنامه‌ریزی درستی در خصوص واحدهای انتخابی برای هر ترم و مجموع دروس پاس شده داشته باشید. درصورتی‌که توجهی به این قوانین نداشته باشید ممکن است در انتخاب دروس عمومی و تخصصی خود دچار مشکل شوید. در ادامه با ما همراه باشید تا تمامی قوانین دروس عمومی دانشگاه آزاد اسلامی را بررسی کنیم.

قوانین انتخاب واحد دانشگاه آزاد

انتخاب واحد یکی از مهم‌ترین بخش‌های ادامه تحصیل یک دانشجو است. معمولا به این دلیل که دانشجویان ترم یک آشنایی زیادی با قوانین انتخاب واحد ندارند و بی‌تجربه هستند، انتخاب واحد ترم اول توسط خود دانشگاه آزاد انجام می‌شود؛ اما برای ترم‌های بعدی لازم است شما از تمامی قوانینی که برای انتخاب واحد وجود دارد مطلع باشید تا انتخاب واحد را به درستی انجام دهید. یکی مهم‌ترین موارد برای انتخاب واحد دروس عمومی دانشگاه آزاد توجه داشتن به تعداد واحدهای لازم است.

قوانین انتخاب واحد دانشگاه آزاد

تعداد واحدهای دروس عمومی

یکی از مهم‌ترین اصول و قوانین دروس عمومی دانشگاه آزاد این است که به تعداد واحدهای لازم دقت داشته باشید. در هر مقطعی و در هر رشته ای لازم است شما تعداد واحد مشخصی از دروس تخصصی، عمومی، مهارت‌های عمومی و دروس اختیاری را بگذرانید؛ بنابراین با اطلاع داشتن از این تعداد می‌توانید تعداد واحدهای هر گروه از این دروس را به ‌راحتی بین سنوات تحصیلی خود تقسیم کنید.

بیشتر بخوانید: ” سقف انتخاب واحد دانشگاه آزاد

تعداد واحدهای مجاز

یکی از قوانین کاربردی که در خصوص انتخاب واحد در تمامی دانشگاه وجود دارد این است که شما هر چقدر معدل بهتری در ترم قبلی کسب کرده باشید، برای ترم بعدی تعداد واحد بیشتری را می‌توانید انتخاب کنید. این قانون به افرادی که زمان کافی برای پاس کردن تمامی دروس با نمره متوسط یا بالا نداشته‌اند نیز کمک می‌کند در ترم بعدی با انتخاب واحدهای کمتر معدل بهتری داشته باشند. در ادامه تعداد واحدهایی که با معدل‌های مختلف در مقطع می‌توانید انتخاب کنید را مشخص کرده‌ایم.

مقطع تحصیلی معدل تعداد واحد مجاز
کارشناسی معدل زیر 12 بین 12 تا 14 واحد
معدل بین 12 تا 17 12 تا 20 واحد
معدل 17 به بالا تا 24 واحد
کارشناسی ارشد تمامی معدل ها به جز مشروطی 8 تا 14 واحد
دکتری تمامی معدل ها به جز مشروطی 10 واحد

توجه به دروس پیش‌نیاز

یکی از مواردی که مهمی که بیشتر در انتخاب واحد برای دوس تخصصی اهمیت دارد، توجه داشتن به دروس پیش‌نیاز است. برای فهم بیشتر دانشجویان و کسب نتیجه بهتر از برخی از دروس، برای آن‌ها دروسی به عنوان پیش‌نیاز تعریف شده است. شما برای انتخاب یک درس لازم است در ابتدا اگر پیش‌نیاز دارد آن را گذارنده باشید و یا در شرایطی از پیش‌نیاز و هم نیاز استفاده کنید؛ یعنی درسی که دارای پیش‌نیاز است را با خود پیش‌نیاز در یک ترم بردارید. بی دقتی به این موضوع برخی مواقع باعث حذف شدن دروس انتخاب شده می‌شود.

عدم بدهی شهریه در زمان انتخاب واحد

یک مور دیگر از قوانینی که برای انتخاب واحد دروس عمومی دانشگاه آزاد و همچنین سایر دروس وجود دارد این است که در زمان انتخاب واحد باید بدهی شهریه پرداخت شده باشد. دانشگاه آزاد برای جلوگیری از ایجاد همچین مشکلاتی امکان دریافت وام برای پرداخت شهریه را برای دانشجویان فراهم کرده است. برای اقدام جهت دریافت وام می‌توانید از قسمت صندوق رفاه فرم مربوطه را دریافت کنید. سپس بعد از تکمیل فرم آن را به بخش آموزش دانشگاه تحویل دهید.

بیشتر بدانید:  معرفی به استاد چیست؟

بخشنامه دروس معارف دانشگاه آزاد

دروس معارف یکی از دروس مهم در دانشگاه آزاد هستند که می‌توان گفت در اغلب رشته‌ها یکسان‌اند. دروس معارف شامل مواردی مانند اندیشه اسلامی 1 و 2، انسان در اسلام، حقوق احتمالی و سیاسی در اسلام، فلسفه اخلاق، اخلاق اسلامی، آیین زندگی، انقلاب اسلامی ایران، اندیشه سیاسی امام خمینی، آشنایی با قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و… می‌شود. دروس معارف نیز دارای قوانین خاصی هستند که اطلاع از آن‌ها در زمان انتخاب واحد بسیار مهم است. این قوانین به شرح زیر هستند:

  • دروسی که شما از دروس معارف در دوره کارشناسی انتخاب می‌کنید نباید تکرار دروس کاردانی باشد.
  • شما در هر ترم تحصیلی تنها مجاز هستید 2 واحد یعنی یکی از عنوان‌های درسی دروس معارف را انتخاب کنید.
  • این محدودیت برای انتخاب تنها 2 واحد در هر ترم شامل‌ترم آخر نیز می‌شود؛ بنابراین بهتر است دروس معارف را در طول ترم‌های تحصیلی انتخاب کنید.

بخشنامه دروس معارف دانشگاه آزاد

تعداد واحدهای دروس معارف در هر مقطع

طبق بخشنامه دروس معارف دانشگاه آزاد و بسیاری دیگر از دانشگاه‌ها، شما موظف هستید در هر ترم تحصیلی به میزان خواسته‌ شده دروس معارف را انتخاب کنید و پاس کنید. در مقطع کاردانی باید تنها 4 واحد (2 واحد از دروس مبانی نظری اسلام و 2 واحد نیز از روس اخلاق اسلامی) از دروس معارف را انتخاب کنید. در مقطع کارشناسی ناپیوسته این تعداد واحدهای دروس معارف به 8 واحد تغییر می‌کند.

برای سایر مقاطع تحصیلی که شامل دوره‌های کارشناسی ارشد پیوسته، کارشناسی و دکتری حرفه‌ای می‌شوند نیز لازم است 12 واحد از دروس عمومی را بگذرانید. جالب است بدانید یکی از دروس معارف به نام تاریخ فرهنگ و تمدن اسلام و ایران دارای ارزشی 2 واحد مازاد بر سقف انتخاب واحد است و تمامی دانشجویانی که در مقطع کارشناسی هستند باید این درس را در همین مقطع پاس کنند.

قوانین انتخاب واحد ترم تابستانه

در شرایطی که شما برخی از واحدهایی که در ترم قبلی انتخاب کرده‌اید را پاس نکردید و یا به علت تداخلی زمانی یا تکمیل ظرفیت نتوانستید درسی را انتخاب کنید، بهترین فرصت برای شما استفاده از ترم تابستان است. در ترم تابستان که تنها در برخی از دانشگاه‌ها ارائه می‌شود شما می‌توانید تا حداکثر 8 واحد را در تابستان انتخاب کنید.

البته اگر در مراحل پایانی تحصیل هستید و تنها با انتخاب 10 واحد فارغ‌التحصیل می‌شوید، می‌توانید با اخذ تاییدیه از دانشگاه بیشتر از 8 واحد بردارید هم طوری نیست. ترم تابستان به پاس کردن برخی از واحدها مانند واحدهای کارآموزی و پروژه کمک بسیار زیادی می‌کند. البته در این ترم تحصیلی نیز قوانین دانشگاه آزاد در خصوص تعداد غیبت‌ها و همچنین غیبت در امتحان مانند ترم‌های دیگر است.

سخن پایانی

در این مقاله تلاش کردیم شما را با قوانین دروس انتخاب واحد عمومی دانشگاه آزاد اسلامی و همچنین نحوه انتخاب واحد در این دانشگاه آشنا کنیم. برای داشتن یک انتخاب واحد صحیح لازم است شما به نکاتی مانند درس‌های پیش‌نیاز و هم نیاز، تعدادهای لازم برای فارغ‌التحصیلی از هر گروه درسی و تعداد واحدهای مجاز برای انتخاب توجه کافی داشته باشید. در صورت اطلاع از این قوانین و اصول می‌توانید به ‌راحتی انتخاب واحد کنید.

درباره نویسنده

آخرین مطالب

فهرست مطالب

هنوز دیدگاهی ارسال نشده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید

صفحه اصلیسوالاتتلگرامارتباط با ما