تاثیر سهمیه مناطق در کنکور سراسری

زمان مورد نیاز برای مطالعه 5 دقیقه
تاثیر سهمیه مناطق در کنکور سراسری

یکی از مواردی باید در فرم ثبت‌نام کنکور سراسری وارد کنید، محل تحصیل و منطقه‌ای است که مدرسه در آن قرار گرفته است. این موارد برای در نظر گرفتن سهمیه مناطق از داوطلبان خواسته می‌شود. یکی از سهمیه‌های مؤثر در کنکور سهمیه مناطق است که با هدف ایجاد عدالت و برابری بین شرکت‌کنندگان ایجاد شده است. تا انتهای این مطلب با ما همراه شوید تا تاثیر سهمیه مناطق در کنکور سراسری را بررسی کنیم.

سهمیه مناطق چیست؟

سهمیه مناطق برای ایجاد عدالت بین متقاضیان در کنکور سراسری در نظر گرفته ‌شده است. این سهمیه برای افرادی که در مناطق محروم تحصیل می‌کنند و به امکانات کمتری نسبت به دیگر متقاضیان دسترسی دارند، یک فرصت عالی برای رقابت در کنکور ایجاد می‌کند.

انواع سهمیه مناطق شامل سهمیه مناطق 1 و 2 و 3 می‌شود. این اعداد برای تقسیمات جغرافیایی و اقتصادی مناطق مختلف در کشورمان در نظر گرفته می‌شود و هر یک از این اعداد تاثیر متفاوتی در نتیجه کنکور سراسری دارد. در ادامه نحوه تقسیم‌بندی و تاثیر سهمیه مناطق در کنکور سراسری را بررسی می‌کنیم.

سهمیه مناطق چیست؟

نحوه تقسیم‌بندی داوطلبان کنکور

سهمیه مناطق برای ایجاد فرصت برابر و رقابت درست بین افراد مناطق مختلف کشور ایجاد می‌شود. به دلیل وجود تاثیر سهمیه مناطق در کنکور سراسری، حتی اگر به امکانات آموزشی خوبی هم دسترسی نداشته باشید، می‌توانید با تلاش نتیجه خوبی از کنکور سراسری بگیرید.

منطقه یک: منطقه یک برای داوطلبانی در نظر گرفته می‌شود که در شهرهای بزرگ و کلان‌شهرها هستند و می‌توانند به‌ راحتی به امکانات و خدمات آموزشی با سطح بالا دسترسی داشته باشند. جمعیت افرادی که در منطقه یک هستند بیشتر از سایر مناطق است.

منطقه دو: منطقه دو شامل شهرهای کوچک‌تر و یا استان‌هایی است که امکانات آموزشی چندان پیشرفته‌ای ندارند. در خصوص وضعیت آموزشی و اقتصادی باید بدانید که افراد منطقه دو نسبت به منطقه یک در سطح متوسط قرارگرفته‌اند و تاثیر سهمیه منطقه دو در کنکور بیشتر از سهمیه منطقه یک خواهد بود

منطقه سه: شهرهای خیلی کوچک و روستاهای مختلف کشور در این سهمیه قرارگرفته‌اند. افرادی که در این مناطق زندگی می‌کنند در مقایسه با منطقه یک و دو دسترسی محدودتری به امکانات آموزشی دارند. به همین دلیل تاثیر سهمیه منطقه سه بیشتر از دو سهمیه قبلی است.

تاثیر سهمیه مناطق در کنکور سراسری

بر اساس اینکه شما در کدام بخش از کشور زندگی می‌کنید و در آنجا امکانات آموزشی و یا وضعیت اقتصادی به چه صورت است، سهمیه متفاوتی را دریافت می‌کنید. این سهمیه می‌تواند در تعداد افراد برای رقابت و شانس قبولی شما مؤثر باشد.

سهمیه مناطق ظرفیت امکانات منطقه میزان رقابت تعداد شرکت‌کنندگان
منطقه 1 زیاد امکانات آموزشی پیشرفته و دسترسی راحت به این امکانات بالا 45000
منطقه 2 متوسط امکانات آموزشی متوسط متوسط 35000
منطقه 3 کم امکانات آموزشی محدود و دسترسی سخت به این امکانات پایین 25000

همان‌طور که در جدول مشخص ‌شده، میزان ظرفیت سهمیه مناطق یک بیشتر است و افرادی که در این سهمیه قرار گرفته‌اند با رقابت بسیار بالایی مواجه هستند؛ اما در سهمیه منطقه 3 میزان ظرفیت و همچنین میزان رقابت پایین است و این موضوع قبولی رشته‌های مختلف را برای افرادی که این سهمیه را دارند کمی راحت‌تر می‌کند.

بیشتر بدانید:  آخرین رتبه قبولی دندانپزشکی شهید بهشتی

تاثیر سهمیه مناطق در کنکور سراسری

ظرفیت هر کد رشته بر اساس مناطق چطور تعیین می‌شود؟

برای اینکه بتوانید به ‌درستی از سهمیه منطقه خود و تاثیر در کنکور سراسری استفاده کنید، لازم است نحوه تقسیم و تعیین تاثیر این سهمیه را بدانید. تاثیر سهمیه مناطق در کنکور سراسری به این صورت است که در ابتدا ظرفیت هر رشته مشخص می‌شود. سپس این ظرفیت بین سهمیه‌های مختلف تقسیم‌بندی می‌شود. در ابتدا میزان سهمیه ایثارگران 25 درصد و ایثارگران 5 درصد از ظرفیت کل آن کد رشته کم می‌شود. سپس میزان ظرفیت باقی‌مانده بین مناطق مختلف تقسیم‌بندی می‌شود.

سهمیه منطقه 1 و 2 و 3 در کنکور چند درصد است؟

یکی از سوالات مهم متقاضیان کنکور سراسری این است که هر یک از سهمیه‌های مناطق در کنکور چند درصد است؟  به‌طورکلی میزان تاثیر این سهمیه در کنکور سراسری به این صورت در نظر گرفته‌شده است که 30 درصد کل ظرفیت رشته‌ها به سهمیه ایثارگران هم ایثارگران 25 درصد و هم ایثارگران 5 درصد تعلق می‌گیرد.

ظرفیت مابقی نیز بین سهمیه‌های مناطق 1 و 2 و 3 تقسیم‌بندی می‌شود به این صورت که منطقه سه 40 درصد از ظرفیت کد رشته، منطقه دو 35 درصد از ظرفیت رشته‌ها و نهایتاً منطقه یک 25 درصد از ظرفیت کد رشته‌ها در کنکور سراسری را دریافت می‌کند.

حالت‌های خاص در تعیین سهمیه مناطق

تعیین سهمیه مناطق به‌راحتی و توسط خود شما قابل انجام است. کافی است به شهری که در آن مشغول به تحصیل بوده‌اید و میزان امکانات و خدمات آموزشی که در اختیار داشته‌اید توجه کنید؛ اما در مواردی تعیین اینکه شما در کدام سهمیه مناطق هستید کمی دشوار است و حالت‌های خاصی وجود دارد که در این بخش آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

  • اگر سه سال تحصیلی دانش‌آموز در دبیرستان در مناطق مختلفی گذرانده شده است، سهمیه منطقه مرفه‌تر و بهتر برای دانش‌آموز در نظر گرفته می‌شود.
  • دانش‌آموزانی که 2 سال آخر تحصیلشان را در خارج از کشور گذرانده‌اند، در سهمیه منطقه 3 تقسیم‌بندی می‌شوند.
  • داوطلبان معلول از جمله افراد نابینا و ناشنوا در سهمیه منطقه 3 قرار می‌گیرند و از تاثیر این سهمیه در کنکور سراسری بهره‌مند می‌شوند.

تعهدات پذیرفته‌شدگان در سهمیه مناطق

افرادی که سهمیه مناطق 1 و 2 و 3 را برای کنکور دریافت کرده‌اند و نتیجه کنکور آن‌ها بر اساس این سهمیه بوده است، بعد از قبولی و کسب رتبه در کنکور باید تعهداتی که به شرح زیر است را رعایت کنند.

  1. تعهد به ادامه تحصیل: داوطلبانی که با استفاده از سهمیه مناطق در یک دانشگاه قبول‌شده‌اند، باید در همان دانشگاه در همان رشته ادامه تحصیل بدهند.
  2. پذیرش قوانین و مقررات دانشگاه: داوطلبان باید تمامی قوانین و مقررات دانشگاه خود را بپذیرند و قوانین آموزشی و انضباطی را کاملاً رعایت کنند.
  3. تأمین هزینه‌های تحصیلی: افراد باید سعی داشته باشند که هزینه‌های تحصیلی خود را در هر منطقه‌ای که هستند تأمین کنند. برای افرادی که در منطقه 3 هستند، ممکن است کمک‌هزینه‌های تحصیلی در نظر گرفته شود.
  4. عمل به تعهدات: در برخی از موارد ممکن است برای داوطلبان ارائه خدمات علمی به منطقه خودشان یا مشارکت در برخی از پروژه‌ها در نظر گرفته شود که داوطلبان پذیرفته‌ شده باید به این تعهدات عمل کنند.

سخن پایانی

در این مقاله به بررسی تاثیر سهمیه مناطق در کنکور سراسری پرداختیم. سهمیه مناطق با توجه به امکانات آموزشی و منابع درسی در دسترس در هر منطقه از کشور تعیین می‌شود. در هر یک از مناطق ظرفیت متفاوتی وجود دارد که باعث می‌شود میزان رقابت در آن منطقه و شانس قبولی افراد متفاوت از یکدیگر باشد.

بیشتر بدانید:  بازار کار رشته بهداشت محیط

درباره نویسنده

آخرین مطالب

فهرست مطالب

هنوز دیدگاهی ارسال نشده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های مفید

صفحه اصلیسوالاتتلگرامارتباط با ما