نمره سالانه چگونه محاسبه می شود؟ نمره سالانه برای هر درس دانش آموزان به وسیله فرمولهای مخصوص به دست میآید و نمره هر مقطع را برایشان مشخص میکند و نمره سالانه دانش آموزان دوازدهم از اهمیت بالایی برخوردار است چون کسب نمره خوب و عالی میتواند احتمال قبولی را حتی با نمره 7 در برگه امتحانی بالا ببرد. مقادیری که برای محاسبه نمره سالانه لازم است، نمرات مستمر و نمرات پایانی نوبت اول و دوم است که در فرمول جایگذاری میشوند.
نمره سالانه از جمله مواردی است که اهمیت بالایی برای دانش آموزان داشته چرا که تعیین کننده قبولی دانش آموزان است. به عبارتی هر یک از دانش آموزان باید برای ورود به سال تحصیلی بعدی و قبولی خود، حداقل نمره سالانه 10 داشته باشند چون نحوه محاسبه نمره سالانهی هر مقطع با مقطع دیگر ممکن است متفاوت باشد و دارای فرمول مخصوص به خود باشد.
اهمیت اصلی نمره سالانهی هر مقطع زمانی مشخص میشود که دانش آموز دارای نمره سالانهی بالایی باشد و برای قبولی در سایر دروس، از تک ماده و تبصره استفاده کند.
گاهی هم ممکن است دانش آموز در یکی از دروس خود تک باشد که با استفاده از نمره سالانهی عالی که کسب کرده است، از قانون تک ماده استفاده کند و در آن درس قبول شود. امروز در ادامه این مقاله قصد داریم شما را با جزئیات بیشتری درباره نمره سالانه آشنا کنیم و ببینیم که چگونه محاسبه و فرمول آن را به تفکیک مقاطع تحصیلی مختلف استفاده کرد. پس تا انتها با کنکورچی همراه باشید.
نمره سالانه چیست؟
نمره سالانه هیچ ارتباطی به نمره دانشگاه و دروس آن نیست بلکه مربوط به مدارس و دانش آموزان است که برای هر دانش آموز به صورت سالانه یک نمره سالانه با فرمول مخصوص محاسبه میشود.
دانش آموزان با توجه به نمره سالانه خود و چگونگی محاسبه آن، باید ابتدا نمرات نوبت اول و دوم خود را بررسی و با استفاده از فرمول مخصوص آن را تخمین بزنند. محاسبه کردن نمره سالیانه برای همه مقاطع تحصیلی به ویژه برای مقاطع آخر اهمیت بسیار بالایی دارد از جمله دوازدهمی ها چون تمامی امتحانات آنها نهایی بوده پس کسب نمره بالا برای قبولی بسیار مهم است.
دانش آموزان در هر دوره تحصیلی جهت قبولی و رفتن به مقطع تحصیلی بعد، باید حداقل نمره سالیانه 10 را به دست آورند چون اگر بالاتر از این میزان نباشد، موفق به قبولی نمیشوند و باید یا مجددا امتحان بدهند یا اینکه از قانون تبصره و تک ماده برای قبولی استفاده کنند.
داشتن نمره سالانه بالا میتواند اهمیت بالایی داشته باشد چون دانش آموز در صورتی که در امتحان نمره قبولی کسب نکند، میتوانند بهره بیشتری از قوانین تبصره و تک برای قبولی در درسهای خود ببرند. برای نمونه اگر دانش آموز متوسطه اول دارای نمره سالانه 30 و بیشتر باشد و معدل آن هم بالای 12 باشد، قابلیت استفاده از تبصره و تک ماده را حداقل برای قبولی دو درس خود خواهد داشت.
بنابراین داشتن نمره سالانه بالا میتواند مزایای عالی برای دانش آموزان و قبولیشان در امتحانات داشته باشد به ویژه برای دوزادهمیها که قبولی در امتحانات نهایی بسیار حائز اهمیت است.
فرمول نمره سالانه
نحوه محاسبه نمره سالانه برای دانش آموزان با توجه به مقطع تحصیلی که هستند، متفاوت است. چرا که قبل از محاسبه باید نتایج امتحانات نهایی اعلام شود و سپس فرمول درست را برای محاسبه نمره خود پیدا کنند. فرمول محاسبه نمره سالانه هر مقطع متوسطه اول و دوم با یکدیگر متفاوت است که باید برای محاسبه نمرات مستمر نوبت اول، نمره پایانی نوبت اول، نمره مستمر نوبت دوم و نمرات پایانی نوبت دوم را مورد توجه و در یک جا یادداشت نمایند و سپس شروع به محاسبه نمره سالانه خود کنند.
نحوه محاسبه نمره سالانه متوسطه اول و دوم با توجه به جدول زیر است:
فرمول محاسبه نمره سالانه متوسطه اول | ((نمره مستمر نوبت اول + نمره پایانی نوبت اول) ÷ 2) + (((نمره مستمر نوبت دوم + نمره پایانی نوبت دوم) ÷ 2) × 2) |
فرمول محاسبه نمره سالانه متوسطه دوم | ((نمره مستمر نوبت اول × 1) + (نمره پایانی نوبت اول × 2) + (نمره مستمر نوبت دوم × 1) + (نمره پایانی نوبت دوم × 4)) ÷ 8 |
دانش آموزان پس از اینکه نمره سالانه خود را محاسبه کردند، در صورتی که قبول نشده باشند میتوانند از قانون تبصره یا تک ماده استفاده و برای قبولی خود در آن مقطع تلاش کنند. از طرفی هم پیشنهاد میشود دانش آموزانی که در پایه دوازدهم هستند، باید نمرات بالایی هم در نوبت اول و هم در نوبت دوم کسب کنند تا در صورتی که نمره پایانیشان 7 شد، مشکلی نداشته باشند و با تک ماده آن را پاس کنند.
نحوه محاسبه نمره سالانه دوازدهم
برای محاسبه نمره سالانه مقطع دوازدهم، باید اشاره کنیم که فرمول قابل استفاده برای محاسبه آن همان فرمول محاسبه نمره سالانه مقطع تحصیلی دهم و یازدهم است. یعنی تمامی افراد متوسطه دوم باید از فرمول زیر برای محاسبه نمره سالانه خود استفاده کنند:
((نمره مستمر نوبت اول × 1) + (نمره پایانی نوبت اول × 2) + (نمره مستمر نوبت دوم × 1) + (نمره پایانی نوبت دوم × 4)) ÷ 8 |
دانش آموزانی که در پایه دوازدهم هستند و به دلیل امتحانات نهایی دچار استرس و اضطراب شدهاند، باید قبل از اینکه امتحاناتشان شروع شود، نمره سالانه خود را حساب و از حداقل نمره مورد نیاز برای اینکه قبول شوند، مطلع باشند. از طرفی هم حداقل نمره سالانه برای اینکه در هر درس قبول شوند، نمره 10 بوده که اگر دانش آموزان نمره سالانه بالایی داشته باشند، میتوانند با حداقل نمره 7 الی 10 در امتحانات نهایی خود قبول نیازی به تک ماده و تبصره نداشته باشند. همچنین دانش آموزان پایه دوازدهم باید امتحانات مستمر و پایانی نوبت اول خود را حتما جدی بگیرند که بتوانند نمره سالانه خوبی کسب کنند.
اگر هم میپرسید که چرا نمره سالانه اهمیت بالایی دارد، باید اشاره کنیم که برای دانش آموزان پایه دهم و یازدهم اهمیت آنچنانی ندارد اما برای دانش آموزان پایه دوازدهم بالعکس است و اهمیت بسیار بالایی دارد. پیشنهاد ما این است که دانش آموزان دوازدهم در صورتی که نمره زیر 10 کسب کردند یا دچار تجدید در امتحانات نهایی شدند، باید نمره سالانه خود را محاسبه کنند و برای قبولی در امتحانات خود مجدد تلاش کنند چون افراد دیگری هم پس از چند بار تلاش موفق به کسب قبولی شدهاند.
هنوز دیدگاهی ارسال نشده است